kaki, persymona, szaron

To wbrew pozorom nie imiona dzieci Angeliny Jolie i Toma Cruise’a 😉 Kaki, persymona i szaron to nazwy jednego owocu, który co raz częściej pojawia się nawet w najmniejszych jarzyniakach. Z wyglądu przypomina pomidora i niektórzy podobno przypisują mu podobny smak. Dla mnie jednak smakuje jak połączenie moreli i orzecha. Kaki jest włókniste, ale dojrzały owoc jest mięciutki, soczysty i lekko maślany. Pozostawia w ustach taki słodki, lekko orzechowy posmak. Polecam każdemu kto lubi takie orzechowo-egzotyczne smaki. Ja najchętniej wcinam kaki solo, ale oczywiście jego zastosowanie jest tak samo szerokie, jak wszystkich owoców – próbujcie śmiało! 🙂
kaki, szaron,presymona  kaki, szaron, persymona  kaki, szaron, presymona

Reklamy

2 thoughts on “kaki, persymona, szaron

Zapraszam do komentowania :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s