owocowa rozkosz – koktajl bananowo-truskawkowy z imbirem

Obfite deszcze przyniosły soczyste i słodkie, ale bardzo mokre truskawki – takie świetnie nadają się na koktajl. Ale żeby nie było nudno, dodałam jeszcze banany i trochę imbiru, który nadaje swieżości i przełamuje słodycz owoców. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia – to przetestujcie je koniecznie. Pychota! 🙂

Przepis dodaję do akcji: „Dania na zimno – czyli co jeść w upalne dni” – deser.

koktajl owocowy

Składniki:

· 1 szklanka zsiadłego mleka
· 2 banany
· kilkanaście słodkich i soczystych truskawek
· plaster imbiru (ok. 1cm)

Do wysokiego pojemnika wrzucamy pokrojonego w plastry banana, zalewamy maślanką i miksujemy przy pomocy blendera. Następnie dorzucamy umyte i obrane z szypułek truskawki i pokrojony na mniejsze kawałki imbir. Miksujemy ponownie do uzyskania gładkiej konstystencji i gotowe! Smacznego!

banan truskawki imbir
Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

Reklamy

Zapraszam do komentowania :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s