bananowy koktajl z mango i z imbirem

Pora letnia, to świetny czas na wszelkiego rodzaju koktajle, a ponieważ w Szkocji wreszcie, po wielkich bólach i cierpieniach zawitało lato, to najwyższa pora by sezon koktajlowy rozpocząć. Eliksir Papaja już poznaliście jakiś czas temu – to mój „number.1”. Dziś zapraszam na orzeźwiający i nieco egzotyczny koktajl na bazie bananów, soku pomarańczowego i mleka ryżowego, z dodatkiem owocu mango i odrobiną imbiru.

A propos imbiru…to jeśli nie słyszeliście jeszcze to musicie koniecznie posłuchać. Coś co maltretuję od jakiegoś czasu: „Z imbirem” Kortez (nie tylko piosenka, ale cały album pochłania).

bananowy koktajl z mango i z imbirem

Składniki:

  • pół szklanki soku pomarańczowego
  • pół szklanki mleka roślinnego – u mnie ryżowe
  • 1 duży banan lub 2 mniejsze
  • kawałek owocu mango
  • plasterek świeżego imbiru

Do wysokiego pojemnika wkrawamy banana i mango oraz obrany ze skórki imbir. Zalewamy mlekiem i sokiem pomarańczowym i miksujemy przy pomocy blendera do uzyskania gładkiej konsystencji. Trzy minuty pracy i orzeźwiający, letni koktajl gotowy. Smacznego!🙂

koktail banan mango

2 thoughts on “bananowy koktajl z mango i z imbirem

Zapraszam do komentowania :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s